Назад към страница „135 години“

СУ „Св. св. Кирил и Методий”– гр. Видин, осигурява пълноценно качествено общообразователно и профилирано обучение, осъществявано от 47 квалифицирани професионалисти педагози, като 17 от тях са с II ПКС, а един – с I ПКС. Училището разполага с добре оборудвани кабинети и класни стаи, в които учениците чрез интересни уроци усвояват знания и умения.
Възпитаниците на училището се представят успешно на изпитите по формата на НВО и ДЗИ по български език и литература и математика и по избираем предмет в IV, VII и XII клас, като заемат челни места в област Видин. Гордост и удовлетворение на учителите носи и участието на учениците в олимпиади – общински, областен и национален кръг, в които заемат призови места.

Училището по изкуствата обича празниците и тържествата, сценичните изяви и традиционните концерти. СУ „Св. св. Кирил и Методий” активно се включва в общоградските тържества и вече се е утвърдило като духовна институция, съхраняваща националния фолклор и традиции и популяризираща културата на Северозапада.
С особен ентусиазъм малки и големи пеят, свирят, танцуват и рисуват не само за да се забавляват, но и за да подготвят своите изпълнения за любимите си сценични изяви на традиционните тържества – откриване на учебната година, изпращане на зрелостниците, концертите, посветени на Коледа, Първа пролет, Патронния празник на 11 май. Тези изяви са доказателство за професионализма на педагозите и за дарбата на техните ученици.
На тази страница споделяме с Вас мигове от нашият училищен живот!

Назад към страница „135 години“