***

Проект „Обичам моето училище“ на английската благотворителна организация ЛайтСорс 

Щастливи сме, че сме от малцината избрани за дарение по този проект! 

Училището е нашия втори дом и нашите ученици се чувстват в него спокойно и уютно, защото чрез проекта „Обичам моето училище“ английската благотворителна организация LightSource ни дари красива и иновативна учебна среда. 

 Моля вижте повече за проекта “Обичам моето училище” в това филмче: https://www.youtube.com/watch?v=g-7dzxvcjVg 

Подробна информация за проекта в уебсайта на ЛайтСорс

https://lightsourcecharity.org/bg/i-love-my-school-bg/

***

В годините на работа с деца и младежи, винаги сме вярвали, че ние не сме просто училище, а  един своеобразен дом на  изкуството в област Видин. За някои от нашите ученици, изкуството се превръща в житейска пътека, а други, макар и поели по други пътища на знанието, завинаги остават белязани от тази специална среща с рисуването, музиката или танците.

         Оглеждайки се в нашия дом, ние си дадохме сметка, че той ще бъде още по-хубав и уютен, ако пренесем творческия си дух и в начинът, по който изглежда училищното пространство.

         Започнахме да се питаме какво и как да направим и тогава научихме за проект „Обичам моето училище“, чиято мисия е да допринася за позитивна, мотивираща и релаксираща учебна среда. Вдъхновени от идеите и опита им, ние започнахме да мечтаем, че можем да сме красиво и ведро място, на което учениците да се чувстват удовлетворени, свободни и заредени с положителна енергия.

Така стартира и съвместното ни партньорство с  проект„Обичам моето училище“.

  • Целта ни е: по-функционални и приветливи общи пространства и класни стаи в училище- пълна промяна на вътрешния интериор;
  • Амбицията ни:  това да се случи за три години;
  • Мечтата ни: тази идея да бъде обикната от общността- учители, деца, родители, граждани и заедно да сътворим едно красиво вълшебство за децата ни.

Подробности за проекта, може да видите на : LightSource Charity – Обичам моето училище

Какво предстои, следете в официалния ни сайт http://sukm-vidin.com/ и фейсбук страница на училището https://www.facebook.com/su6.vd

Информация за организаторите и презентация на проект „Обичам моето училище“ Виж тук…

Публикувано на 18.04.2024г.

Публикувано на 14.12.2022г.

Запознаване на педагогическия колектив на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с целите и резултатите на проект „Обичам моето училище“