НАГРАДИ ЗА НАШИ ТАЛАНТИ!

2022/2023

Публикувано  на 28.04.2023г.

За отличното представяне на свои ученици в състезанието на английски език „Spelling Bee“ и техния преподавател-г-жа Николета Славчева, училището ни получи сертификат за партньорство, с който се гордеем.

Отличените млади таланти, участници в третото издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“, организиран от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, с подкрепата на Община Стара Загора, получиха своите награди. Официалната церемония се състоя в Културен център „Стара Загора“.
Тази година конкурсът събра рекорден брой участници – изпратени са 1367 творби от 106 населени места от 26 области в България, както и 15 от българското училище „Иван Вазов“ във френската столица Париж. Участниците се състезаваха в пет категории, в три възрастови групи.

В категория „Рисунки“ се състезаваха  712 творби.

СУ „Св. св. Кирил и Методий“ се гордее с 2 награди:

  • второ място (в категория рисунка VIII-XII клас-училища) за Яна Николаева Янкова, с преподавател Васил Велков
  • специална награда от Инър Уийл клуб, с президент Димана Видева, в категория рисунка , за Диана Стоянова Миткова, от VIIa клас, с преподавател Бисерка Вълканова.
Поздравления за нашите ученици, за участието и наградите в конкурса, чиято цел е възпитаване в любов към всичко българско и родно!

УЧЕНИК НА МЕСЕЦА  ЯНУАРИ 2020

НАЧАЛЕН ЕТАП
Божидар Александров Белчов, Ivб клас. Отличен успех и класиран за областен кръг на Националното състезание „Ключът на музиката“
ПРОГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП
Ивайло Красимирав Георгиев, VIIб клас. Отличен успех и класиран за областен кръг на олимпиада по български език и литература, химия и опазване на околната среда и физика и астрономия.

ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП
Даниел Павлов Павлов, Ха клас. Отличен успех и класиран за областен кръг на олимпиада по биология и здравно образование и история и цивилизация.

УЧЕНИК НА МЕСЕЦА ДЕКЕМВРИ 2019

НАЧАЛЕН ЕТАП
Мариян Мартинов Ковачев, IIб клас, Калоян Мартинов Ванчев, IIб клас. Отличен успех и проявена гражданска доблест.
Пламен Герасимов Митков, IIIб клас. Отличен успех и златен медал от областния коледен турнир по лека атлетика с международно участие.
ПРОГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП
Хелън Калоянова Генова, VIIб клас. Отличен успех, без неизвинени отсъствия и активно участие в училищния живот – издаване на училищния вестник.

ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП
Елеонора Руменова Костадинова, Ха клас. Отличен успех и активно участие в училищния живот – издаване на училищния вестник.


УЧЕНИК НА МЕСЕЦА  НОЕМВРИ 2019

НАЧАЛЕН ЕТАП  Камелия Цветанова Борисова, IVб клас,

Отличен успех и липса на отсъствия по неуважителни причини.  

ПРОГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП  

Антония Петрова Маринова, VIIб клас,

Отличен успех и липса на отсъствия по неуважителни причини.                

ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

Лорена Димитрова Славейкова, IХа клас,

Отличен успех и липса на отсъствия по неуважителни   причини. 

По инициатива на ученици от VIIб клас през месец октомври се появи УЧИЛИЩНА РЕДАКЦИЯ И ПЪРВИ БРОЙ НА УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК „ТВОРЧЕСТВО“.

ДА ПОЖЕЛАЕМ УСПЕХ НА СЛАВИЯН, ХЕЛЪН, ИЗАВЕЛА И ИВАЙЛО!

ПЪРВИ БРОЙ – четете ТУК.


УЧЕНИК НА МЕСЕЦА  ОКТОМВРИ 2019

НАЧАЛЕН ЕТАП 

Божидар Александров Белчов, Ivб клас,

Отлично представяне на Димитровденското математическо състезание.

  

ПРОГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП  

Цветина Василева Семкова, Vб клас,

Отлично представяне на Димитровденското математическо състезание                

ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

Валентин Ивайлов Валентинов, Ха клас,

II място на пленер по изобразително изкуство “Врачанска есен”,

2019 година.


УЧЕНИК НА МЕСЕЦА – ФЕВРУАРИ 2019

Елена-Стефани Силвиева Асенова – VIб клас

Отличен успех; участие на областния кръг на олимпиадата по български език и литература; класирана на I място за националния кръг на състезанието „Ключът на музиката”; класирана на II място в конкурса „Песен за св.Валентин”; участия в училищните концерти.

Цветина Василева Семкова – IVб клас

Отличен успех и дисциплина. Без отсъствия; класирана на III-то място за националния кръг от състезанието „Ключът на музиката”; участия в училищни концерти.

УЧЕНИК НА МЕСЕЦА – ЯНУАРИ 2019

Михаела Владимирова Михайлова – VIIа клас
Отличен успех. Отлично представяне на общинския кръг и класиране за областен кръг на олимпиадите по български език и литература, физика, география и икономика. Липса на отсъствия.

Ивана Иренева Иванова – IVа клас

Отличен успех и дисциплина. Отлично представяне с максимален брой точки/50т./ на състезание на СБНУ „Аз рисувам“. Липса на отсъствия.