Назад към страница „135 години“

През своята 135 годишна история училището е подготвило хиляди висококвалифицирани специалисти.
Гордост за училището са:

Казвам се Поли Велкова, родена съм в гр. Видин през 1989г. През 2003 г. започнах обучението си в „СОУ Св. Св. Кирил и Методий“ в паралелка с разширено изучаване на изобразително изкуство, профил иконопис, с ръководител Васил Велков. През 2008г. завърших, с класен ръководител Корнелия Асенова. Висшето си образование завърших в гр. Пловдив, в Академия за изобразително изкуство, с профил педагогика на обучението по изобразително изкуство – живопис, през 2014г. През 2017г. завърших магистратура, отново с педагогика, профил живопис. Преподавала съм в две училища по изкуствата, на ученици от 5-ти до 12 кл. В момента работя в студио за витражи и стъклопис.

По случаи 135- тата годишнина на СОУ “ Св. Св. Кирил и Методий“ искам да изкажа огромните си благодарности към моите учители: за търпението, подкрепата и знанията, които ми дадоха. Благодарение на Вас успях да се реализирам в областта на изкуството.
Благодаря Ви за достойния пример, който получих, защото така добих желанието си да тръгна по вашите стъпки като учител. Надявам се, че това ще е и професията ми за напред.
Учители, благодаря!!!

Надя Шишенска – носител на национална диплома. Учила от I – XII клас в нашето училище.

Поздравителен адрес

Музикален поздрав

Лидия Лазарова-Тошева – оперна певица. Завършила СУ ”Св. св. Кирил и Методий в гр. Видин през 1997 г., в паралелка с профил “Музика” – школувано пеене.

 

Поздравителен адрес

Доц. д-р Диана Захариева – бивш възпитаник на СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Видин.Преподавател по „Живопис“, „Живописни техники“, „Изкуството на ХХ век“ и „Цветна задача“ в специалностите „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ и „Мода“ в катедра „Изобразително изкуство“ на ЮЗУ „Н. Рилски“, Благоевград. Участвала в над 120 художествени изложби с живописни творби. Научни интереси в областта на университетското обучение по живопис. Автор на една монография и статии с подобна проблематика. Член на Съюза на българските художници и на Съюза на учените в България.

Поздравителен адрес

Илиана Василева Илиева –  бивш възпитаник на СУ „Св. св, Кирил и Методий“, Видин. Завършила АМТИИ „Асен Диамандиев“ – Музикална педагогика 2004г. След това работи в Музикалното училище в Широка лъка като учител по народно пеене и Българска народна музика. През 2010г. Завършва втора магистратура към ПУ „Паисий Хилендарски“- начална и предучилищна педагогика и от 2011 г. е учител на Подготвителна група.

Поздравителен адрес

Борислав Иванов Борисов – Завършил бакалавър с музикална педагогика в класа по народно пеене на главен асистент Диана Иванова. Магистърска степен в специалност „Изпълнителско изкуство“ в класа по народно пеене при главен асистент Диана Иванова. В момента е лектор по музика и география в ОУ „Христо Смирненски“ – гр. Стамболийски. От 2019 г. до момента е редовен докторант с музикална педагогика при научен ръководител доц. д-р Таня Бурдева в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. От 2019 г. е преподавател по народно пеене на студенти, а от 2020 г. преподава упражнения по предучилищна педагогика на студенти в същия университет.

С уважение към училището, което ме изгради като личност в един важен етап от моето израстване, поднасям своите пожелания за творчески и професионални успехи на възпитаниците, преподавателите и Директора на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“-гр. Видин. Честването на 135- годишнината от създаването на училището е специално за всички ни събитие и искрено поднасям своите адмирации на учителите, приемащи своята професия като призвание. Благодаря за подкрепата, която ми оказахте през годините, за да се реализирам днес като преподавател по музика и докторант. Аз продължавам да съхранявам в себе си творческия дух на нашето училище и го предавам на следващите поколения, за да им покажа кое е истинското, непроменено с времето, усещане за дом и семейство. Честит празник!

Инна Василева – бивш възпитаник на СУ „Св.св. Кирил и Методий“, Видин.

Като възпитаник на СУ „Св. св . Кирил и Методий“, се радвам да Ви поздравя с неговия юбилей – 135 години.

Искам да благодаря на всички мои учители и да изразя своята признателност към тях за усилията и труда, който продължават да полагат и в съвременните условия.

Наградата за един учител е да види успехите на своите ученици. Аз съм успяла и съм се реализирала благодарение на вас. Продължавам да се занимавам с музика и да работя в музи-калните среди, а по-точно в Национален музикален театър „Стефан Македонски“.

Светлин Николаев – скулптор, бивш възпитаник на СУ ”Св. св. Кирил и Методий в гр. Видин.

Свобода, нещо много важно за формирането на човек, който е поел по този път. Както и с практиките ,и лагерите, така и с обучението, в което има място за собствено мнение. Разширени хоризонти с въображение, да виждаш нещата в детайли но да виждаш и цялата картина на действителността, да се замисляш, да мечтаеш. Приятелства ,които се надявам да продължат както до сега ,имаше уважение но не рязка граница между преподавател и ученик, просто приятелство ,а на тази основа се постига наистина много, за което съм благодарен на моите преподаватели Д. Качев, Ц. Тимотев, Б. Вълканова, както и на всички останали, разбира се. Ако можеше да се върне времето,  пак бих се записал ученик в Шестото. Сега като пиша това, ми изникват картини и спомени …..по добре да спра Успех на училището и благодаря на преподавателите, минали и бъдещи!

Проф. д-р Елена Маринова – бивш възпитаник на СУ ”Св. св. Кирил и Методий в гр. Видин В момента работи в Профилирана гимназия в областта на изкуствата „Марин Сореску” и Национален Колеж по Педагогика „Стефан Велован“, Крайова, Румъния

Поздравителен адрес

Йоана Ванкова – бивш възпитаник на СУ ”Св. св. Кирил и Методий в гр. Видин. Pъководител на танцови школи към Народно читалище „Светъл ден – 2009“ – Видин, професионален танцьор в АНПТ „Дунав“.

Поздравителен адрес

Лора Асенова – народна певица, бивш възпитаник на СУ ”Св. св. Кирил и Методий в гр. Видин. Народна певица, студентка в Благоевград

Поздравителен адрес

Музикален поздрав

Мадлен Аспарухова, експерт “Връзки с обществеността“ в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ Видин, бивш възпитаник на СУ „Св. св. Кирил и Методий“

Поздравителен адрес

Здравейте, аз съм Михаил Иванов. Учих и завърших във Видин – СОУ „Св. св.  Кирил и Методий“ в паралелка  с профил хореография. Заради добрата подготовка, която получих там, имах възможността да танцувам на най—големите сцени на България. Горд съм от моето училище и моите преподаватели, които сбъднаха моята мечта — да бъда хореограф, завършил Югозападен университет „Неофит Рилски“-Благоевград.

Нона Христова – Хофман, бивш възпитаник на СУ ”Св. св. Кирил и Методий в гр. Видин. Завършила Националната художествена академия – София.

Поздравителен адрес

Приемете моите поздравления по повод отбелязването на 135- годишнината от основаването на СУ “Св. Св. Кирил и Методий “,гр. Видин. Изпитанията през тези години са били много трудни, отговорни, изпълнени със смях и сълзи, но не са попречили на стремежа към знанието.
На вас, скъпи учители, благодарим за цялата обич и знания, с които ни дарихте. Пожелавам ви здраве и професионални успехи.

Полина Елезова – профил ,,Изкуства“- народно пеене, випуск 2007г.

Стефан Петров – бивш възпитаник и днес учител  по география и икономика в СУ ”Св. св. Кирил и Методий в гр. Видин

Като бивш ученик и сега като учител вярвам, че преминало през своята повече от век история, изпълнена с бурни и динамични обществени промени, нашето училище е съумяло да съхрани просветното дело на Светите братя. Нека да продължим да следваме неуморно великата мисия, завещана ни от предците – да образоваме нашите деца, бъдещето на България.
Скъпи колеги,

Бъдете горди от постигнатото през годините! Нека личният Ви пример все така да вдъхновява и насърчава нашите ученици!

Скъпи ученици,
Отстоявайте с чест и достойни дела името на Нашето училище!

Полина Валентинова, учила „Книгоиздаване“ в СУ „Климент Охридски“. Носител на една от 5-те пълни шестици на НВО по БЕЛ в България, преподавател Дияна Стоянова, 2012 г.

 Поздравителен адрес

Михаела Владимирова, бивша ученичка, класирана за националния кръг на олимпиадите по БЕЛ и география и икономика през 2019 г.

Есе

Катя Асенова – Студент, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Оперно пеене.

Едно дърво със здрави корени не ще бъде изтръгнато от земята или огънато, дори и при най-силния вятър. Корени, които се вплитат в почвата с любов, грижа, отдаденост, знание и мъдрост. Това бе мястото на моите първи стъпки в обществото и ще остане там, където тръгва коренът на по-висшия проглед – как да виждаш като семейство „непознатите“ деца в една класна стая. Бъдете лъчите на знанието и мъдростта , поливайте с водата на любовта чистите души – деца! Нека заедно творим и отново заедно да сътворим една пъстра градина!

Елена-Стефани Асенова, ученичка в VIIб клас – СУ ”Св. св. Кирил и Методий в гр. Видин

Поздравителен адрес

 

В СУ „Св. св. Кирил и Методий“ съм от 2015г., като първокласник, но мога да кажа, че тук научих много. Тук намерих приятели, защото нашият клас е много задружен и обичаме природата. Като спортист в СК“Бъдин“ съм научен на ред, дисциплина и отговорност, а в моето училище разбрах,че за да има успехи, трябва и постоянство.Ивайло Радомиров Найденов, ученик в IV A клас

Уважаема госпожо директор,ув ажаеми учители, скъпи съученици.    Радостна съм, че този ден, в който отдаваме почит към делото на Кирил и Методий – създателите на славянската писменост и слово, ми дава повод да изразя дълбокото си уважение към всички вас, които посвещавате своя труд, талант за образованието и възпитанието ни. Скъпи учители. Продължавайте с чест делото, започнато от славянските първоучители Кирил и Методий. Честит празник!
Карина Кристиянова – ученичка от 4А клас

Честит празник на всички любими учители и съученици в моето училище „Св. св. Кирил и Методий” – гр  Видин. Бъдете здрави и вдъхновени! Благодаря за знанията и уменията, на които ме научихте!
Рая Бориславова Миланова – ІV б клас

Уважаема госпожо Директор,

Приемете сърдечните ми поздравления по повод 11 май – деня,в който се честват Светите равноапостоли Кирил и Методий и патронния празник на нашето училище. Пожелавам на Вас и Вашия колектив да продължавате да стимулирате талантите и уменията на нас, вашите ученици!

С уважение: Риана Георгиева IVa клас

Назад към страница „135 години“